Opdracht

Het primaire doel van deze opdracht was om een onuitwisbare indruk te maken met een buitengewoon interieur, waarbij de eigenaren en gasten bij binnenkomst direct verwonderd zouden worden. Het interieurontwerp kreeg volledige vrijheid, op voorwaarde dat het binnen de bestaande draagconstructie en gietvloer zou passen, die als fundament dienden en als uitgangspunt fungeerden. 

Indeling

De ruime glaspartijen zijn georiënteerd aan de tuinzijde, waardoor de volledige woonruimte uitkijkt op de buitenomgeving. Aan de voorzijde van het huis is een defensieve opstelling gecreëerd, wat resulteert in een gesloten karakter. Het ontwerp kenmerkt zich door twee distinctie componenten: het woongedeelte met slaapvertrekken en een centraal gelegen entree die fungeert als het hart van de woning. 

Concept

Het ontwerp onderscheidt zich door het gebruik van exclusieve materialen met subtiele natuurlijke nuances. De op maat gemaakte keuken is vervaardigd met Accoya-hout, dat volgens de verfijnde Japanse Shou Sugi Ban-techniek is behandeld. In de keuken en badkamer zijn tevens lichte, natuurlijke travertine platen geïntegreerd, die perfect harmoniëren met de diverse kleurtinten van het interieur. Daarnaast zijn handgemaakte Japanse tegels toegepast in zowel het toilet als de keuken. De verschillende ruimtes binnen de woning belichamen uiteenlopende sferen en paletten van licht en donker, die op harmonieuze wijze samenvloeien door het gehele ontwerp.